Inloggen

Update afsluiting Etten: Etten is weer open!

Conclusie

Verwacht is dat de reconstructie tot eind 2023 zal gaan duren.

Op de hoogte blijven? Via de NTP omgevingsapp wordt elke update gedeeld.

Klik op onderstaande knop om de NTP app te downloaden voor jouw Samsung, of ander merk die draait op Android.

Klik op onderstaande knop om de NTP app te downloaden voor jouw iPhone of iPad.

Reconstructie Zeddamseweg Etten – Ettensestraat Terborg van start

Vanaf maandag 17 oktober start aannemer NTP Infra uit Zevenaar met de reconstructie van de Zeddamseweg in Etten en Ettensestraat in Terborg. In verband met de slechte staat van de aanwezige (asfalt)verhardingen van de Zeddamseweg in Etten en de Ettensestraat in Terborg worden deze wegen gereconstrueerd. Daarnaast worden deze wegen verbeterd op het gebied van verkeersveiligheid en straatbeeld. De kwaliteit van groen en openbare verlichting wordt verbeterd en er wordt een klimaatbijdrage geleverd in de vorm van het afkoppelen van al het verharde oppervlak zodat regenwater in de bodem kan infiltreren. Hiervoor wordt een apart infiltratieriool gelegd. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de komgrens in Etten nabij de Slingerparallel/N317 tot aan de aansluiting met de Hoofdstraat in Terborg.

Bereikbaarheid

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. Per fase wordt de weg op verschillende gedeeltes afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Hiervoor worden met borden omleidingen aangegeven. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs het werk via aangegeven routes. Daarmee blijft de fiets- en voetverbinding tussen Etten en Terborg gehandhaafd.

Faseringsplan Zeddamseweg Etten – Ettensestraat Terborg

Planning

De werkzaamheden starten voor de GAMMA in Etten en gaan gefaseerd richting de kruising in Etten nabij de Slingerparallel/N317. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, starten de werkzaamheden na het paasweekend 2023 (11 april 2023) vanaf de Ettensestraat in Terborg en gaan dan gefaseerd richting de brug over de Oude IJssel.

Omgevingsapp

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de reconstructie van de Zeddamseweg en Ettensestraat? Dat kan via de omgevingsapp van NTP op uw mobiele telefoon. U kunt de app vinden in de Appstore en Playstore. Zoek op: “Reconstructie Zeddamseweg & Ettensestraat’.

Via de omgevingsapp is de actuele omleidingsroute te vinden, onder het kopje “Nieuws”.

In de app staan tevens contactgegevens vermeld mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over de werkzaamheden.

Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van de Oude IJsselstreek.