Inloggen

Sinterklaas intocht 2024

Laatste update: 13-12-2023

Zodra er meer informatie bekend is over de Sinterklaasintocht van 2024 wordt dat hier vermeld.

Sinterklaas komt en zijn route door Terborg is bekend!
 
Kijk of je straat erbij zit en zorg er met lichtjes en versieringen voor dat het er prachtig en sfeervol uit ziet. Heel de wereld kan – Zaterdag avond 25 november zal vanaf +- 18:00 –  live meekijken op onze facebookpagina!
 
Je kunt natuurlijk ook om 18 uur bij de haven zijn, dan zie je Sinterklaas aankomen per boot. Neem je lampionnetje mee, zodat Sinterklaas je goed kan zien en we een fleurige tocht naar het Jorisplein kunnen maken.

Houd je vinger op de afbeelding om de afbeelding op te slaan op je telefoon of tablet.

Ja, ja, ja. Het is allemaal net bekend geworden. Sinterklaas komt dit jaar op zaterdagavond 25 november in Terborg aan.
En er gaat heel wat veranderen. Want Sinterklaas heeft weer genoeg Pieten uit Spanje meegenomen. Wel 25! En geen een is er meer ziek van de Corona.
Dat betekent dat de Terborgse Helpers, die Sinterklaas de afgelopen jaren hebben geholpen, Terborg terug zullen geven aan de Pieten!
Een paar helpers zullen de Pieten nog voorgaan in de tocht van de haven naar de Pomp op het Jorisplein. Want de Pieten zijn zo lang niet in Terborg geweest, die weten de weg niet meer precies. Bij de pomp wordt Sinterklaas officieel welkom geheten door wethouder Marco Bennink van Terborg. Ook kinderraadslid Jilke Beumer zal Sinterklaas officieel verwelkomen.
Hierboven zien jullie het kaartje van de route die Sinterklaas gaat volgen. Daarlangs kan iedereen Sinterklaas en de Pieten opwachten en toezingen. Je kunt natuurlijk ook om 18 uur bij de haven zijn, dan zie je Sinterklaas aankomen per boot. Neem je lampionnetje mee, zodat Sinterklaas je goed kan zien en we een fleurige tocht naar het Jorisplein kunnen maken.
En er is nog iets veranderd. Juf Kim is er niet meer! Zij heeft het te druk op haar school en dus heeft Sinterklaas Kapster Kaylee gevraagd om hem op de kade op te wachten. We gaan dus kennis maken met deze kapster die elke ochtend de baard van Sinterklaas netjes bijpunt en opmaakt. Op de kade speelt ook een schitterende muziekgroep van Pieten, die de hele route mee zullen lopen en de intocht van vrolijke muziek zullen voorzien.
Kortom: Het wordt geweldig!